De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Limieten

 Dit is een reactie op vraag 55426 
ik heb de regel hopital nog niet geleerd

ik zou de nulpunten van de teller en de noemer moeten vinden maar ik heb geen idee hoe dit moet

jos
3de graad ASO - zondag 4 mei 2008

Antwoord

jos,in de noemer staat de veelterm 'h', deze is nul als h=0

in de teller staat (Ö(h2+4h+5)-Ö5

deze is nul (Ö(h2+4h+5)-Ö5 =0
(Ö(h2+4h+5)=Ö5
h2+4h+5=5
h2+4h=0 = h(h+4)=0
Dus de nulpunten van de bovenstaande veelterm zijn 0 en -4

Het nulpunt '0' komt dus in noemer en teller voor, de bedoeling is om dit nulpunt op een of andere manier te kunnen schrappen, met andere woorden op een of andere manier een 'h' kunnen buitenbrengen uit noemer en teller.
hint : de toegevoegde tweeterm

wk
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 4 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3