De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limieten

bereken:

LIM (Ö(h2+4h+5)-Ö5)/h
h-0


kwist niet goed hoe ik het moest ingeven, ik hoop dat jullie eraan uit kunnen

grtz Jos

JOs
3de graad ASO - vrijdag 2 mei 2008

Antwoord

Je ziet dat je in 0 een vorm krijgt 0/0 want Ö(5)-Ö(5)/0 = 0/0
Je zou dus bij wijze van voorbeeld de regel van l'hôpital kunnen toepassen in 0. Probeer daarna maar eens te evalueren in 0!

je moet goed beseffen, als je een vorm 0/0 bij evaluatie in een punt, dan heeft de noemer en tellen een gelijk nulpunt, namelijk f(x)=0 voor x=3 en g(x)= 0 als x=3 dan is fx/gx in 3 0/0, je kan dan via algebra (regel van hopital, toegevoegde tweeterm, etc.) altijd Probere dit nulpunt te schrappen.

winny

wk
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 2 mei 2008
 Re: Limieten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3