Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integraalkromme

 Dit is een reactie op vraag 55412 
Goede middag,
Ik weet nog steeds niet, hoe ik de integraalkromme geef.

mvg
Tessa

Tessa
Student hbo - donderdag 1 mei 2008

Antwoord

Tessa,
Zie eerste antwoord:p(x)=-2cosx/sinx. Nu is òp(x)dx=exp(ln1/sin2x),zodat
exp(p(x))=1/sin2x. Daarom vermenigvuldigen we beide leden met 1/sin2x. Dit geeft: y'/sin2x-2ycosx/sin3x=sinx. Nu is het linkerlid gelijk aan de afgeleide van y/sin2x naar x. Dus integreren van beide leden geeft als oplossing: y/sin2x=-cosx+C, zodat y(x)=-sin2xcosx+Csin2x. Misschien nuttig om eens in de theorie te duiken.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 1 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics