Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Twee vragen

 Dit is een reactie op vraag 55415 
Een kopvlak is een vlak evenwijdig met de x-as; de oplossing moet juist zijn;

bij voorbaat dank;

Tom
3de graad ASO - woensdag 30 april 2008

Antwoord

De richtingsvectoren van a zijn dan (1,0,0) en (8,1,1)
De vergelijking is dan a : y - z = 3

Ik ga ervan uit dat de z-as de verticale as is.
De richtingsvectoren van b zijn dan (0,0,1) en (7,1,2)
De vergelijking is dan b : x - 7y = 6

De doorsnede aÇb : y - z = 3 Ù x - 7y = 6
Hiervan is de richtingsvector : (7,1,1)
en het punt (6,0,-3) behoort tot deze rechte.
De oplossing is dan : (6,0,-3) + r.(7,1,1)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics