De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Percentage

Bij schoenenwinkel Berca in de Antwerpse deelgemeente Merksem zag hij dat klanten 20 procent korting krijgen bij aankoop van een paar schoenen als zij een kortingsbon inleveren. Verswijver stelt dat er niet op die bonnen staat dat ze niet te combineren zijn.

Hij plaatste een order van 60.000 euro en voor elke bon ging de korting eraf. Zo bleef er een bedrag van 1 euro over. „Daar is geen speld tussen te krijgen”, aldus de bonnetjesman.

Hoeveel bonnetjes had deze man nodig ?
Hoe kan ik dat berekenen met een formule?

ronald
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 april 2008

Antwoord

Ronald,
Misschien zo:60.000(0,8)n=1,n=aantal bonnen,geeft n=49.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3