|
|
\require{AMSmath}
Re: Waterschade
Die 2e opdracht snap ik nog niet. P (A of B) = P (0,02) + p (0,15) - P(0,003) ? = 0,1670 Ik snap niet zo goed wat u bedoelt.. kunt u me uitleggen waarom u deze formule gebruikt? Groeten Elijan
Elijan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 april 2008
Antwoord
De regel P(A of B) = P(A) + P(B) - P(A en B) luidt in woorden: de kans dat gebeurtenis (dat heet helaas nou eenmaal zo!) A of B optreedt is gelijk aan de kans dat A optreedt plus de kans dat B optreedt min de kans dat beide gebeurtenissen tegelijk optreden. Als A bij jouw som betekent 'schade aan het huis' en B betekent 'schade aan caravan', dan wordt het via deze regel 0,02 + 0,15 - 0,02*0,15. Overigens heeft dit allemaal niets met de binomiale verdeling, dus met jouw BinomCdf, te maken. Er is sprake van een binomiale verdeling als een experiment een aantal malen achter elkaar wordt herhaald, steeds onder dezelfde condities. Daarbij moet je maar denken aan het werpen met een dobbelsteen, het achter elkaar invullen van vierkeuzevragen waarbij je niet wordt gehinderd door enige kennis, enz.
MBL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 april 2008
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|