De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Algebraïsch oplossen

Beste mensen, ik heb ter voorbereiding op de examens een aantal sommen die ik moet oplossen, en helaas kom ik er bij een paar niet uit.. Het is herhaling van een tijd terug en een deel is wat weggezakt.

1
bereken
D/Dx (x/sin2(x))
mag je dit nu kruislings vermenigvuldigen? of heeft het geen zin ivm haakjes?

2
Ö(x+2)-2/Ö(x+2) = 2
hier kom ik gewoon helemaal niet uit

3
Bereken algebraïsch de Inhoud van het figuur als Y=Ö(x) wentelt om de Y as op periode x=0 tot x=4
is het dan
0¦4 Öx dx ?

4
men heeft de formule = x2e3x
De afgeleide = x(ax+b)e3x

Bereken a en b

f(x) = g(x) x h(x) -- f ' = g' x h '
g' x h + g x h' -- 2x e3x + x2 e3x
dan zou je a = 1 en b = 2 krijgen? Is dit correct?

gerard
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 april 2008

Antwoord

1.
Moet je hier niet 'gewoon' de afgeleide bepalen?
Zie Differentiëren

2.
q55085img1.gif

3.
Zou je niet liever eerst de theorie er op na slaan? In WisFaq kan je wel een aantal voorbeelden vinden:4.
Klopt niet. Bereken de afgeleide van f(x)=x2e3x.
Zie Differentiëren en dan met name 3. Productregel.

Succes!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 april 2008
 Re: Algebraïsch oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3