De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Derdegraadsvergelijking oplossen

Hallo,

Voor school hebben wij een PO wiskunde. Hierbij moeten we een derdegraadsvergelijking oplossen. Wij dachten dat het zoiets in deze richting moest:

x3+ax2+bx=0
x(x2+bx)
x=0 maar dan bij de rest liepen wij vast.
Zouden jullie ons kunnen helpen?

Wordt er bij Nulpunten bij een derdegraadsvergelijking bedoeld hoeveel oplossingen een derdegraadsvergelijking kan hebben?

Laura
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 maart 2008

Antwoord

Bij Nulpunten bij een derdegraadsvergelijking gaat het om het aantal nulpunten van een derdegraadsfunctie. Als je dan kijkt naar f(x)=0 kan je het zoeken naar nulpunten inderdaad opvatten als het berekenen van de oplossingen van een derdegraadsvergelijking.

Voor de duidelijkheid:

x3+ax2+bx=0
x(x2+ax+b)=0
x=0 of x2+ax+b=0

...en die laatste geeft dan een tweedegraadsvergelijking. Als het goed is kan je die wel oplossen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 27 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3