De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gelijkheid

De volgende opgave:

Toon aan: 1/n(n+2) = 1/2( 1/n - 1/n+2 )

Ik kom tot:
1/n - 1/n+2
=
n+2/n(n+2) - n/n(n+2)

Maar dan staat er in de uitwerking:
Dus:
1/n(n+2) =
1/2 ( 1/n -
1/n+2 )

Maar hoe kom je van: 2/n(n+2)
naar 1/2 ( 1/n -
1/n+2 )?

Alvast bedankt.

Martij
Student hbo - woensdag 26 maart 2008

Antwoord

Martijn,

1/2 (1/n - 1/n+2)  = 1/2(n+2-n/n(n+2)) = 1/2 2/n(n+2) = 1/n(n+2)

Eenvoudig toch?

Kevin
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 26 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3