Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: RCL-keten

 Dit is een reactie op vraag 54913 
beste frank,

Hoe kun je UC= 1/CòIC(t)dt dan omschrijven naar UC = Q/C?
Want bij ons hebben ze dit aangeleerd. De rest snap ik wel. Alvast bedankt!

Groetjes robin

Robin
Student hbo - zaterdag 22 maart 2008

Antwoord

Hallo Robin,

Zoals al gezegd is Q = dI/dt. Als we deze formule over de tijd integreren, krijgen we

ò Q dt = ò dI/dt dt = I

Hierbij weten we dat de afgeleide en de integraal inverse operatoren zijn, m.a.w. als je ze beide op een functie laat inwerken, heffen ze elkaar op.
Er geldt dus dat UC = 1/C· ò I dt = 1/C ·Q

Hopelijk is het nu wel duidelijk.

Frank

FvS
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 28 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics