Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Beleggingshypotheek uitrekenen

Ik heb een vraag over een beleggingshypotheek.

Ik leen een bedrag van 1.000.000 over 30 jaar. De interest per jaar is 6%. De vraag is wat de maandelijkse kosten zijn. In mijn boek staat vermeld dat je dit kan bereken met de somformule van de rekenkundige rij? Ik snap alleen niet hoe ik dit moet doen.

ar wou
Student universiteit - woensdag 19 maart 2008

Antwoord

Ar,
Dit gaat als volgt. Zij X=maandelijks te betalen bedrog. Nu moet gelden:
X/(1+i)+X/(1+i)2+.....+X/(1+i)n=1.000.000, met i=perunage per maand en n=aantal maanden. In het linkerlid staat een meetkundige rij.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 20 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics