De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tabel differentiequotiënten

Beste Wisfaq,

Ik moet met mijn rekenmachine een tabel maken van de differentiequotiënten van f(x)=x2. Je krijgt dan een tabel met Y1=functie zelf en Y2=differentiequotiënten. Hoe doe ik dit?

Bij voorbaat dank

Robert
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 maart 2008

Antwoord

Ik neem maar even aan dat je een TI83 of TI84 gebruikt.
Vul bij Y1 in x^2
Vul bij Y2 in (Y1(X+0.001)-Y1(x))/0.001
(Je kunt Y1 krijgen via VARS,Y-Vars,Function,1)
Dan 2nd Table.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 15 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3