Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische getallen - grondformle

bepaal cosß als sinß = -0,5 en als ß element is van het derde kwadrant.

Ik weet dat de oplossing als volgt is :
-/2
Ik moet volgende formule gebruiken : cos2ß = 1 - sin2ß
maar ik weet niet welke weg ik moet volgen om bij de oplossing te geraken. Kan iemand mij helpen

Rob Ro
2de graad ASO - dinsdag 19 november 2002

Antwoord

Uit de formule die je opgeeft volgt: cos2b = 1 - (-0,5)2 en dus cos2b = 1 - 1/4 = 3/4

De conclusie is dan: cosb = 1/23 of cosb = -1/23

Omdat b in het derde kwadrant zit, is cosb < 0
Daarmee is de keuze gemaakt!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 19 november 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics