De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Formules van Simpson bewijzen

 Dit is een reactie op vraag 54749 
Heel erg bedankt! Nu begrijp ik het! Maar hoe zit dat dan met die laatste formule?:
cos 2t = cos2 t - sin2 t = 2 cos2 t – 1 = 1 – 2 sin2 t

Vriendelijke Groeten,
Stephanie

Stepha
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 maart 2008

Antwoord

Dat lijkt me niet een van de vier formules van Simpson, toch?
In pricipe kun je de deze formules afleiden m.b.v. cos(2t)=cos(t+t), de somformule voor cos(t+u)=cos(t)cos(u)-sin(t)sin(u) en met gebruikmaking van sin2t+cos2t=1.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3