De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formule zoeken

Ik heb het volgende probleem:
Gegeven zijn de functies fn(x) = x ln(x/n) voor n= 1,2,3....
We definiëren de rij un = fn(1)
Schrijf een formule op voor Sn= åfk(1) met k=1 t/m k=n
Ik heb gevonden dat Sn = ln1 + ln(1/2) + ln(1/3) + .... + ln(1/n)
Hoe kan ik nu de somformule vinden, terwijl het geen RR of MR is?
Alvast hartelijk dank,
Katrijn

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 29 februari 2008

Antwoord

dag Katrijn,

Heb je al bij de rekenregels voor logaritmen gekeken?
Daar vind je onder andere een manier om van de optelling van logaritmen een nieuwe logaritme te maken.
Kun je daar verder mee?
succes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 29 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics