De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekenen van limieten

hoi nog vraagje,
41) 4) bereken: lim (x®-2) ((x+3)·│x+2│)/(x+2)
ik doe dan x ®-2 = x+2®0 │x+2│=x+2
= lim(x®-2 ((x+3)· (x+2)) / (x+2) x+2 kan geschrapt worden dus hoe je enkel over x+3
dan die -2 invullen dan kom je 1 uit maar ik moet -1 uitkomen waar zit mijn fout als ik die heb?
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zaterdag 23 februari 2008

Antwoord

Dag Yann,

Het hangt ervan af of x van boven of van onder naar -2 gaat.
Als het van boven is gebruik je |x+2|=(x+2).
Maar, als het van onder is gebruik je: |x+2|=-(x+2)


Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3