De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

ln(4x+3)=2+ln(x)
ln(4x+3)-ln(x)=2
ln(4x+3)/(x)=2
e2=(4x+3)/(x)
e2=(4x)/(x)+3/x
e2=4+3/x
e2x=4+3
x=(4+3)/e
x=0,947346983 ingevuld in de oorspronkelijke vergelijking
1,915360795=1,945910149 klopt niet
Hoe moet ik dit exact oplossen? Wat doe ik verkeerd?
Alvast bedankt. Vriendelijk groet.

oresti
3de graad ASO - vrijdag 22 februari 2008

Antwoord

Het gaat aardig goed... tot de laatste regel!

q54497img2.gif

Ik vind wel dat je 'raar' haakjes schrijft! En dat is dan waarschijnlijk ook het probleem...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 22 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3