De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenen met hexadecimale getallen

Ik zou graag willen weten hoe je deze volgende sommen oplost: (het zijn hexadecimale getallen)

2241 + 206 + 1113 =
343 x 14 =

Alvast bedankt!

Rosel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 februari 2008

Antwoord

Hallo

Zie onderstaande tabel.
Met :
3 · 4 = C
4 · 4 = 10 (1·16 + 0)
3 · 4 + 1 = D
D + 4 = 11 (1·16 + 1)

q54460img1.gif

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 20 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3