De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenen in de octale wereld

Hoe reken je de volgende som uit?:
(dit zijn octale getallen)

343 x 14 =

Rosel
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 19 februari 2008

Antwoord

Hallo

Bekijk onderstaande figuur.
Hierin is bv.
3 x 4 = 14 (1x8 + 4)
4 x 4 = 20 (2x8 )
6 x 4 = 12 (1x8 + 2)

q54441img1.gif

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 19 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3