De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Uiterste waarden en buigpunten

Gegeven is de functie f(x)=x2-2x

Bereken de afgeleide en geef de vergelijking om de extremen van f te vinden. Los deze vergelijking exact op.

Het begin heb ik.
f´(x)=2x-2x·ln(2) ®f´(x)=0

Hoe los ik dit exact op. Je kan namelijk niet zomaar delen omdat je 2 keer de variabele x in de vergelijking heb zitten. En buiten haakjes halen is ook geen optie.

Alvast bedankt voor de hulp!

Stijn

Stijn
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 februari 2008

Antwoord

Je hebt f(x) correct gedifferentieerd, maar..
exact oplossen kun je de vergelijking 2x-2x·ln(2)=0 niet.
't spijt me..

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 februari 2008
 Re: Uiterste waarden en buigpunten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3