De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Logaritmische vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 54333 
Jah dat heb k gedaan.. En dan kreeg ik mijn discriminant gelijk aan 85? Dan weet ik niet hoe ik mijn goniometrische vgl moet oplossen.. Gewoon met te zeggen dat x=bgcos((-9-Ö85)*2) of x=bgcos((-9+Ö85)*2)

Albert
3de graad ASO - zondag 10 februari 2008

Antwoord

Inderdaad, maar de eerste waarde x= bgcos((-9-Ö85)/2) geeft geen oplossing (wel op: .../2 i.p.v. ...*2).
bgcos((-9+Ö85)/2) = 1.4608 is een oplossing.
bgcos((-9+Ö85)/2) = -1.4608 is geen oplossing, want sin(-1.4608)0

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3