Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Veeltermfunctie met bepaalde eisen

 Dit is een reactie op vraag 54313 
bedankt voor uw snelle antwoord!

ik heb een en ander geprobeerd en zou willen weten of ik het goed heb gedaan..

je moest hele getallen voor de snijpunt met de x-as hebben dus:
ik heb de functie f(x)=(x+2)(x-3)(x-2)
uitgewerkt: f(x)= x3-3x2-4x+12

a snijpunt met de x-as is dus (2,0),(-2,0) en (3,0)
b snijpunt y-as x=o stellen 03-3·02-4·0+12= 12 (0,12)
c extreme afgeleide van f(x)=3x2-6x-4
nul stellen geeft met de abc formule x=2.528 en x= -0.528

vooral het antwoord bij het berekenen van de extreme weet ik niet zeker..

bedankt voor hulp!

Aydi
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 februari 2008

Antwoord

Lijkt me in orde. Alleen als er gevraagd wordt naar extremen dan moet je nog wel even de extremen uitrekenen... Het zijn maxima en minima... voor x=2.528 en x=-0.528... en als je mag benaderen dan gaat het wel goed denk ik.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics