De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Primitiveren differentiaalvergelijkingen

Beste mensen,
Hoe moet ik dit primitiveren?
(y+2)/(y+1)
Hier kom ik namelijk echt niet uit
Alvast bedankt!

Bobjan
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 januari 2008

Antwoord

Beste,

We kunnen de breuk herschrijven met een trucje:
(y+2)/(y+1) = (y+1+1)/(y+1) = (y+1)/(y+1)+1/(y+1) = 1+1/(y+1)
Die twee termen kan je apart wel primitiveren?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 31 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics