|
|
\require{AMSmath}
Rekenregels voor logaritmen
VRAAG Als ^mn log m = 5, bereken dan ^mn log Öm/Ön weet niet hoe te beginnen Zo snel mogelijk een antwoordje aub.
Yannic
3de graad ASO - woensdag 30 januari 2008
Antwoord
Beste Yannick, Ik veronderstel dat je bedoelt: mnlog m=5, bereken: mnlog(Öm/Ön) Gebruik voor supscript de x met een rood vierkantje erboven. Zet het supscript dantussen "sup] en [/s..." Uit mnlog m =5 volgt: mlog m /(mlogm+mlogn)=1/(1+mlog n)=5. Hieruit kan je mlog n berekenen. mnlog (Öm/Ön)=1/2mnlog m -1/2mnlog n= 2,5- 1/2*mlog n / mlog(mn) Gebruik dan : mlog(mn)=mlog m+mlog n. Dan moet het lukken!
ldr
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 januari 2008
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|