De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tangens

Hoi,

Ik heb een vraag voor jullie.
Hoe los ik op:

tan (X) = Y Y=0,5

Hoe los je dit op zodat je weet hoeveel X is?

Hartstikke bedankt

bobjan
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 januari 2008

Antwoord

Als ik de vraag goed begrijp, staat er dus niets anders dan tan(x) = 0,5.
In het tangensveld is 0,5 geen 'mooi' getal en dus wordt het benaderen.
Aangenomen dat je in radialen wilt werken, loopt de oplossing als volgt.
Tan(x) = 0,5 = tan(0,464) en vervolgens x = 0,464 + k.p
Uiteraard kan het ook door de functies y = tan(x) en y = 0,5 in je GR in te voeren en dan de optie Intersection te raadplegen.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3