De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen vergelijkingen

Beste WisFaq,

Ik heb een opgave -135° = -arctan(10w) - 2 arctan(w) en ik heb een oplossing w=0.528515. Hoe kom ik hier in aan?
Kan de opgave -140° = -0,1w -arctan(0,25w) met dezelfde mathode worden opgelost of zit hier een addertje onder het gras?

Bedankt voor jullie hulp.

Graham
Student hbo - maandag 21 januari 2008

Antwoord

Dag Graham,

misschien kun je gebruik maken van de volgende formule:
q54022img1.gif
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 21 januari 2008
 Re: Oplossen vergelijkingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3