De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Logaritmen

 Dit is een reactie op vraag 53992 
sorry maar ik geraak er niet aan uit
ik eb alles gedaan wat je geantwoord hebt en ik kom dit uit: log (V(6+2V5)+V(6-2V5))2 / 4V5
klopt dit of niet
zoniet wat is er verkeerd gegaan groetjes

yan
3de graad ASO - zondag 20 januari 2008

Antwoord

Yep, dat is correct.
Je moet nu het kwadraat in de teller uitwerken.
Als je dat goed doet krijg je voor de teller 20 (ga dat zelf na), zodat je krijgt:
20/(4Ö5)=5/Ö5=Ö5.
En log(Ö5)=1/2log(5).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3