De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Doordenkertje

Hoi ik heb een vraagje waar ik niet uit geraak.

Als a·blog(a)=5 dan is a·blog(Öa/Öb) gelijk aan ?

Kan er iemand mij op weg zetten?

Kevin
Beantwoorder - maandag 17 december 2007

Antwoord

Dag Kevin,
Er zijn hier meerdere wegen naar Rome.
Je kan met de eerste vergelijking b in a uitdrukken, want daar volgt volgens de definitie van de logaritme uit dat a=(ab)5.
Deze kan je dan invullen in de tweede vergelijking en gebruiken dat
plog(xq)=q·plog(x)
Zou het dan lukken?

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 december 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3