De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Uitwerking

 Dit is een reactie op vraag 53463 
Bedankt voor uw reactie ! in boek: "getal en ruimte" wordt m.i. geen soortgelijke som uitgewerkt.
Dochter en vader komen er niet uit.
Graag uw visie..

kelder
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 11 december 2007

Antwoord

x2-1/3=4x is een kwadratische vergelijking. Dit kan je oplossen als volgt:

x2-4x-1/3=0
3x2-12x-1=0
En dan bijvoorbeeld met de abc-formule...
a=3, b=-12 en c=-1 geeft:
D=(-12)2-4·3·-1=144+12=156
Enz...

Maar worden er op het VMBO wel tweedegraadsvergelijkingen (op deze manier) opgelost? Het zou zomaar kunnen van niet! Daarom is het altijd wel handig om te vermelden waar een 'opgave' vandaan komt, wat het probleem is en hoe ver iemand al zelf gekomen is...

Zie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen en eventueel 3. ABC formule.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 11 december 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics