De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

x^(log(3x)/(2x)^(log(2x))=5
10^(log(x)(log(3x))/10(log(2x)(log(2x))=log(5)
10^((log(x)(log(3x)-(log(2x)(log(2x))=log(5)
Hoe kan ik deze logaritmische vergelijking verder oplossen ? Stapsgewijze uitwerken aub. Alvast bedankt.
Student wetenschappelijke B.

oresti
3de graad ASO - vrijdag 7 december 2007

Antwoord

Beste Orestis,
Je vraag lijkt sprekend op een vorige vraag! Je hebt ook terecht dezelfde tactiek gebruikt!

Eerst een paar kleine verbeteringen:
x^(log(3x)/(2x)^(log(2x))=5
10^(log(x)(log(3x))/10(log(2x)(log(2x))=5
(log(x)(log(3x)-(log(2x)(log(2x))=log(5)
Stel log(x)=y dus x=10y
Gebruik nu:
log(3x)=log(3)+log(x)=log(3)+y en log(2x)=log(2)+y
Dan moet het verder wel lukken denk ik.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 7 december 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3