De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Uren omrekenen in uren, minuten en seconden

Hoe zet ik 206.25 uur om in uren minuten en seconden?

dries
Overige TSO-BSO - dinsdag 12 november 2002

Antwoord

0,25 uur is een kwart uur, dit noemen we ook wel een kwartier...
Dus 206,25 uur is 206 uur en 15 minuten precies!

Voorbeeld
12,12345 uur = 12 uur en 0,12345·60 = 7,407 minuten
7,407 minuten = 7 minuten en 0,407·60 = 24,42 seconden

Dus 12,12345 uur 12 uur 7 minuten en 25 seconden

Zie vraag 5215

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 12 november 2002
Re: Uren omrekenen in uren, minuten en seconden



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3