De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeveel natuurlijke machten van 2

Hoeveel natuurlijke machten van 2 worden met 1988 cijfers geschreven? Geef er de exponenten van. (de oplossing behoort 3 te zijn, namelijk 6601, 6602 en 6603, maar ik kom er maar niet toe);

Tom
3de graad ASO - maandag 3 december 2007

Antwoord

(Met 'log' wordt de logaritme met grondtal 10 bedoeld.)

log(10) = 1 (10 heeft 2 cijfers)
log(100) = 2 (100 heeft 3 cijfers)
log(999) = 2,... (999 heeft 3 cijfers)
log(1000) = 3 (1000: vier cijfers)
log(9999) = 3,... (9999: ook vier cijfers)
log(2x) = 1987,... (kijk eens naar wat er hier op ... kan staan!)
En dan is er een eigenschap van de logaritme waarmee je iets over x kunt zeggen....

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 december 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3