De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De functie f(x) ax²enbxenc

geg: f(á)=-3, a=3 en c=2.b f(x)=ax2+bx+c gevr: ax2+bx+c=f(x) opl: Ik denk dat dit enkel op te lossen is met de discriminant te berekenen van de vergelijking 24b-b2-36=0 Klop dat of is er nog een ander mogelijkheid?

Van de
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 29 november 2007

Antwoord

Als ik het goed begrijp dan geldt:

f(x)=ax2+bx+c en f(3)=-3, a=3 en c=2b.

Dus: f(x)=3x2+bx+2b met f(3)=-3.
Invullen van x=3 en y=-3 geeft dan:
3·32+b·3+2·3=-3
27+3b+6=-3
3b=-30
b=-10
c=-20

...en klaar is Kees... als dit de bedoeling was dan... want die f(á)=-3 vind ik wel een beetje vreemd... Zo niet dan horen we 't wel weer.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 november 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3