De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fourier reeks

Ik heb uitleg gehad over de Fourier reeksen, mar het in praktijk brengen hiervan wil me echter maar niet lukken, vandaar dat ik jullie om hulp vraag...

Ik moet hier een benadering makn van de tweede orde van f(x) met een periode van 2p met f(x)=x2 voor -pxp

Hoe moet ik dit aanpakken? wat zijn de stappen die ik moet belopen??

Want moet ik dan de a0, a1, b1, a2 en b2 berekenen mbv
ak=1/p ò van -p tot p over de functie x2coskxdx met k is respectievelijk 0,1,2
en bk=1/p ò van -p tot p over de functie x2sinkxdx met k is respectievelijk 0,1,2 ???

en dan dat invullen in de reeks
1/2a0 + (a1cosx+ b1sinx)+ (a2cos2x + b2sin2x)??

Want het wil mij niet lukken, maar als mij methode al fout is, dan rest er niet veel dan dat eerst in orde te brengen uiteraard.

Bedankt voor jullie hulp!

Lien
Student universiteit België - zaterdag 24 november 2007

Antwoord

Beste Lien,

Je methode is goed hoor! Nu moet je de integralen uitrekenen. Met partieel integreren lukt dat prima.

Laat maar horen als je ergens strandt.

Groet. Oscar.

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 24 november 2007
Re: Fourier reeks



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3