De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

9.32x+3x+2=54
32.32x+3x.32=54
Stel 3x=y
y2+y-6=0 abc formule x=2
3x=2
3log2=x x=0.6304 Is dit de correcte oplossing ?
Alvast bedankt. vriendelijke groeten.

Michel
Iets anders - maandag 19 november 2007

Antwoord

Op een paar schoonheidsfoutjes na (x=2 ipv y=2) lijkt me dat wel snor zitten. y=0.6309 lijkt me trouwens een betere afronding. Of het een juiste oplossing was kon je natuurlijk snel zelf controleren, door je oplossing in de vergelijking te stoppen!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 november 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3