De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Identiteiten bewijzen

hier ben ik nog eens
bedankt voor de vorige identiteit ik heb nog zo'n identiteit die niet lukt:
tan (p/4 + a) = tan 2a + 1/ cos2a

alvast bedankt hopelijk lukt deze ook

yannic
3de graad ASO - zondag 11 november 2007

Antwoord

Gebruik tan(x+y) = (tan(x) + tan(y))/(1-tan(x).tan(y)) waarbij x = p/4 en y = a.
Enne, het is wel de bedoeling dat je iets meestuurt van je eigen pogingen. Zeggen dat je er niet uitkomt is niet het bewijs van een eigen inspanning.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 november 2007
 Re: Identiteiten bewijzen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3