De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

In het antwoord op de vraag van Kenneth
van 25-7-2002 over de vergelijking 5x+1 = 3x
Komt de volgende stap voor:
x · 5log3 = x + 1
x = 1/{5log3 - 1} -3.15096

Die stap zie ik niet in één keer. Hieronder staat mijn poging. Wat doe ik fout?

x · 5log 3 = x + 1
(x – 1) 5log 3 = 1
x – 1 = 1 / 5log 3
x = 1 / 5log 3 + 1

Al vast bedankt.

Sjoerd
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 10 november 2002

Antwoord

Hoi,

x.5log(3) = x+1
dus:
x.(5log(3)-1)=1
en:
x=1/.(5log(3)-1)

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 november 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3