|
|
\require{AMSmath}
Kansverdeling-normale verdeling
Ik heb het volgende probleem: Er wordt een aantal mensen gevraagd naar hun politieke voorkeur.Ga ervan uit dat 18% voorkeur voor partij A heeft. Er worden 200 mensen ondervraagd. Bereken de kans dat het aantal ondervraagden met een voorkeur voor partij A minder dan de standaardafwijking van de verwachtingswaarde verschilt.
Ik dacht: E(X)= 36 s...x = 5,43 en dan verder via binomcdf(200,0.18,41) - binomcdf(200,0.18,30) = 0,689 Via de normale verdeling oplossen: normalcdf(30,41,36,5.43)= 0,687 Dit geeft bijna hetzelfde antwoord. Wanneer kun je zo'n probleem op beide manieren oplossen? Als je men s weet? Moet bij de kansverdeling vermeld staan dat die normaal verdeeld is? Hangt het af van de grootte van de steekproef?
Alvast bedankt, Katrijn
Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 november 2007
Antwoord
Je kan 's kijken op 3. Benaderen binomiale verdeling en continuiteitscorrectie.
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 november 2007
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|