Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bereken aantal rest kg in silo met kegel

Aan de hand van de ingave van vrije meters moet ik bepalen hoeveel er nog rest (in kg) in een silo met kegel onderaan.
De waardes zijn :
totaal hoogte silo (incl.kegel) = 500 cm, diepte kegel = 100 cm, totale inhoud silo = 5 m3, inhoud kegel = 1000 liter en opervlakte silo = 10000 cm2
De inhoud van de silo bedroeg bij het starten 4000 kg.
Ik moet nu het aantal vrije meters ingeven en hieruit bepalen hoeveel er nog rest in de silo.
Bijv. vrije meters = 1.5m, rest kg in silo = ?
Welke formule gebruik ik hiervoor ?

Thierr
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 30 oktober 2007

Antwoord

Beste Thieirry,
Je gaf me duidelijkere gegevens:
De silo is een cilinder met een kegel onderaan.

q52762img1.gif)

Het onderstedeel (de tuit/kegel) is 1m hoog, de cilinder is 4m hoog.
Het soortelijk gewicht van de inhoud bedraagt 0.75 kg/dm3.

1000 liter=1 m3.
Met de formule voor de inhoud van een kegel kan je het oppervlak van de horizontale doorsnede van de cilinder berekenen.
Die formule is:
Inhoud=1=0ppervlak·hoogte/3 =(\pi·r2·hoogte/3)
Met datzelfde oppervlak kan je de inhoud van de 4 m hoge cilinder berekenen.

1 kg met een soortelijk gewicht van 0,75 kg/dm3 heeft een inhoud van 1/0,75 dm3(of liters).
Dat moet je dan omrekenen in m3.
Ik denk dat je dan zelf wel kan berekenen hoe hoog de cilinder is gevuld en ook de hoogte die nog leeg is (vrije meters?)
Zou het zo lukken?
Succes!

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 30 oktober 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics