De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossing logaritmen

Beste wisfaq,

Ik ben op zoek naar de juiste oplossing voor de volgende verglijking: 3^-2x=6
bij de onderstaande uitwerkingen zal ik het grondtal tussen accolades aangeven voor de duidelijkheid.

als oplossing had ik zelf het volgende bedacht:
3^-2x=6 ® -2x={3}log6 Û x=-1/2[{3}log(2·3)]
=-1/2[{3}log2 + {3}log3)]=-1/2[{3}log2 + 1]
en netjes geschreven ziet't dan zo:

-[{3}log2 + 1]
---------------
2

als oplossing kan ik kiezen tussen:
a)[{3}log2 + 1]/2
b)-[{3}log2 + 1]
c)-{3}log2 + 1
-------------
2
d)-ln6
---
2


mijn antwoordt lijkt het meest op c), maar er is een tekenverschil....
zou u kunnen aangeven of in mijn berekening een fout aanwezig is of dat meerkeuzevraag niet de juiste antwoord bevat?

bvd,

Carlos

carlos
Student universiteit - donderdag 25 oktober 2007

Antwoord

Dag Carlos,

Jouw oplossing is juist, dat zou dus inderdaad c) zijn als dat minteken voor de hele breuk stond, of b) als daar nog een noemer 2 bijkomt...

Oja, nog een tip: vermijd het gebruik van ------ als breukstreep wanneer je een vraag stelt, want als daar bv tien spaties voorstaan, zien wij als beantwoorders er telkens maar één. Met als gevolg dat het altijd gokken is waar die breukstreep dan exact zou moeten staan, om van de noemers nog maar te zwijgen Dus gewoon met "/" en voldoende haakjes werken, ofwel met de knop a/b.

Groeten,
Christophe.

Christophe
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 25 oktober 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3