Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Spiegelen van een Lissajousfiguur

Gegeven is:
x=cos t
y=cos(t-a)

De vraag is: spiegel de kromme die hoort bij a=1 in de x-as. Welke exacte waarde van a hoort bij de gespiegelde kromme?
Het probleem is dat ik niet goed weet welke regels gelden bij het vervormen van een lissajousfiguur. Hoe moet ik dit aanpakken?

P
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 oktober 2007

Antwoord

cos(t-p)=-cos(t) dat geeft spiegeling in de x-as. wat zou je nog meer willen weten dan?

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 21 oktober 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics