De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Integreren mbt vat

 Dit is een reactie op vraag 52289 
Dus zo?
restart;verg:=y=x^2;

2
verg := y = x

oplos:=solve(verg,x);

oplos := sqrt(y), -sqrt(y)

Inhoud:=Int((x^2*pi),y=0..4);

4
/
| 2
Inhoud := | x pi dy
|
/
0

Inhoudd:=subs(x=sqrt(y),Inhoud);

4
/
|
Inhoudd := | y pi dy
|
/
0

r0:=value(Inhoudd);

r0 := 8 pi

Hugo F
Student hbo - zondag 30 september 2007

Antwoord

Sorry, je zegt grenzen x=0 tot 2, dat betekent y=0 tot 4.
Het klopt.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 30 september 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3