De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe reken ik dit uit?

 Dit is een reactie op vraag 52081 
Een belegger heeft een vermogen van EUR 100.000,-. Hij wil het vermogen in 10 jaar laten aangroeien tot EUR 200.000,-. Om het doelvermogen te bereiken is het vereist rendement 7,15%.

Mijn vraag is hoe ik dit kan uitrekenen / intoetsen op de rekenmachine.

Stephe
Iets anders - zondag 16 september 2007

Antwoord

Bedoel je zoiets als:

100.000·groeifactor10=200.000

In dat geval....

groeifactor10=2
groeifactor=10√2$\approx$1,072

Dus... dat klapt dan wel ongeveer zo'n beetje...

Maar eigenlijk begrijp ik niet wat je nu precies wilt berekenen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 september 2007
 Re: Re: Hoe reken ik dit uit? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3