De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Laatste cijfer van een kwadraat

Hoe weet je met zekerheid dat:

a is een natuurlijk getal
1) a eindigt op een 3. a2 eindigt op 9.
2) a eindigt op een 8. a2 eindigt op 4.
3) a2 eindigt op een 5. a eindigt op een 5
4) a2 eindigt op een 9. a eindigt op 7 of 3
?

Bedankt!

Ine
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 15 september 2007

Antwoord

02=0
12=1
22=4
32=9
42=16
52=25
62=36
72=49
82=64
92=81

Een kwadraat eindigt dus altijd op een 0, 1, 4, 5, 6 of 9. Als een a2 bijvoorbeeld eindigt op een 6 dan eindigt a op een 4 of een 6. Enz...
Zoiets?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 september 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3