De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Procenten

een auto heeft bij 110 km per uur een verbruik van 1 op 14. Bij 130 km snelheid is er een toename in verbruik van 25%.
Wat is het verbruik van 130 km per uur.

Ik kwam op 25 % van 14 is 3,5 en dan
14 - 3,5 = 10,5.

In mijn antwoordenboek stond 11,2 is het antwoord in het antwoordenboek fout, of heb ik het fout berekend.

s.dimd
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 5 september 2007

Antwoord

Een verbruik van 1 op 14 betekent dat de auto op elke liter 14 km kan rijden.
Per kilometer is dit dus 1/14=0,071428 liter.
Als het verbruik toeneemt gebruik je meer per kilometer.
Bij een toename van 25% is het aantal liters per kilometer 1,25 maal zo groot: 0,071428·1,25=0.0892857 liter per kilometer.
Het verbruik is dan 1/0.0892857=11.2 (1 op 11.2)

Simpeler is 14/1.25=11.2....

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 september 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3