De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Allemaal jongens en meisjes

een tabel jonge vijftien jaar=8 16 jaar=4 en 17 jaar=2 totaal aantal jongens is 14
meisjes vijftien=11 zestien=1 en zeventien=5 totaal aantal meisjes=17
het totaal van de jaargetijden vijftien=19 zestien=5 en zestien=7 hiervan het totaal van 31
vraag: een van de twee 16 jaar moet zijn ?wat moet je hier doen wat moet je vemenigvuldigen eigenlijk ?
en de leerlingen even oud zijn en de eerste leerling is ouder dan de twee,. wat moet je bij deze vragen eigeniljk vermuldigvuldigen ,,,
alvast harstikke bedankt .

Dunja
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 september 2007

Antwoord

Ik kan er geen touw aan vast knopen. Maar ik zal 's proberen dit te vertalen zodat we tenminste weten waar het over gaat...

Hieronder zie je een tabel met de leeftijden en geslacht van 31 leerlingen van een klas.

q51948img1.gif

Je kiest willekeurig 2 leerlingen uit deze klas. Bereken de kans dat:
  1. één van de twee leerlingen 16 jaar is
  2. dat de twee leerlingen even oud zijn
  3. dat de eerste leerling ouder is dan de tweede
Volgens mij zijn dat dan de vragen...

Klopt dat? En wat had je zelf al bedacht?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 september 2007
 Re: Allemaal jongens en meisjes 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3