De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Procentuele verschillen berekenen

hoi

ik zit met de volgende vraag:

a) een vakantie naar de ardennen is 2 keer zo duur dan als een strand vakantie. 1 week vakantie in de ardennen kost 300,- hoeveel kost een 3 weekse vakantie naar het strand?

b) hoeveel procent duurder is een week naar de ardennen dan een week strandvakantie?

het is vooral die laatste vraag, het is me niet helemaal duidelijk welk getal ik onder de streep moet zetten en waarom

alvast bedankt

marc
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 september 2007

Antwoord

Beste Marc,

Vraag a begrijp je blijkbaar wel:
Je kan beginnen met: a=2s, waarin a=prijs ardennen en s=prijs strand.
a=300, dan: 2s=300 of s=150.

Vraag b:
Er staat: ....dan een week strandvakantie. Dat laatste wordt dan gerekend als 100%.
Aangezien de ardennen twee keer zo duur is, is die prijs dan 200%.
Die prijs is dan 200%-100%=100% duurder dan het strand.

Het zou wellicht makkelijker zijn geweest als er had gestaan:
De ardennen is 1,2 keer zo duur als het strand.
Prijs strand=100%, prijs ardennen is dan 120%, ofwel de ardennen is 20% duurder dan het strand.

Zo duidelijk?

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 september 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3