De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Coëfficiënten bepalen van een veeltermfunctie

 Dit is een reactie op vraag 51864 
...en voor die andere onbekende moet ik alles naar één vergelijking overbrengen? En d is de bekende toch d=0.

Hanne
3de graad ASO - donderdag 23 augustus 2007

Antwoord

Nooit geleerd hoe je een stelsel van vergelijkingen oplost? Het kan op verschillende manieren... met matrices bijvoorbeeld... of gewoon lekker prutsen...

(1) 3a+2b+c=4
(2) 75a+10b+c=0
(3) 20a+2b=0
(4) d=0

Uit (2)-(1) volgt: 72a+8b=-4 (5)

Uit (3) en (5) volgt:

20a+2b=0
72a+8b=-4

80a+8b=0
75a+8b=-4

5a=4
a=4/5

b=...
c=...

...en d wist je al...

Enz...

Heb je toch wel 's gehad toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 augustus 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3