De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limieten

Volgende vraag met gegevens : prijs = 1200-4q , totale kosten = 20000+300q

Vraag a : bereken gemidd verandering vd winst als de productie toeneemt van 50 nr 70 stuks.
Vraag b : bereken de marginale jaarlijkse winst bij 50 stuks als een LIMIETwaarde van gemiddelde

Peter
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 16 augustus 2007

Antwoord

Stel een winstfunctie op: w=aantal*prijs-kosten.

a) bereken de winst bij 50 en bij 70 stuks, noem die w(70) en w(50);
Bereken nu (w(70)-w(50))/(70-50);
b)limietwaarde van gemiddelde wat? gemiddelde verandering van de winst?
Dan zou ik zeggen de limiet van (w(50+h)-w(50))/h voor h nadert tot nul.
Bedoeld zal wel zijn dat je ontdekt dat de marginale winstfunctie de afgeleide is van de winstfunctie: dus bereken w'(50).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 19 augustus 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3