De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Snijpunten van cirkel met lijn

 Dit is een reactie op vraag 51669 
Zo was ik ook begonnen, maar ik kom dan niet tot het antwoord wat het boek geeft, hoe kom je dan tot dit antwoord??

Vriendelijke groet

Krista
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 juli 2007

Antwoord

(2y)2+y2=9
4y2+y2=9
5y2=9
y2=14/5
y=±Ö14/5

..en dan zal dat het probleem wel zijn! Het is niet gebruikelijk om breuken onder het wortelteken te laten staan.

q51670img1.gif

Dat is ook mooi, maar 't is niet gebruikelijk wortels in de noemer te laten staan! Dus:

q51670img2.gif

..en dan zijn we er...

Misschien iets om te onthouden. Laat geen wortels in de noemer staan. Je kunt een wortel in de noemer 'wegwerken' door te vermenigvuldigen met 1.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 juli 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3